Allstars Bal

Allstars bal

Allstars Bal

De Waslijnband, OEF, Vledder en Tuesday. Allemaal bands die Jaren de carnavals dinsdagmiddag in Oploo hebben verzorgd. Dit jaar mag een naam zich (hopelijk) aan dat rijtje toevoegen, dit jaar is het namelijk (waarschijnlijk) de beurt aan de in 1973 opgedoekte The Amazing Allstars Orchestra.

De keuze is op ‘’The Allstars’’ (bestaande uit Sam Cornelissen, Niels Bongers, Luc Cornelissen, Wouter Ermens, Joris Verberk en Jan van Riet) gevallen nadat programma maker Jan van Riet een documentaire reeks heeft gemaakt over deze legendarische band (bekijk hier de documentaire reeks van The Amazing Allstars Orchestra). In deze mini-docu’s , die op de Facebook pagina van de band te vinden zijn, gaat hij op zoek naar deze inmiddels bejaarde bandleden omdat blijkt dat zij verantwoordelijk zijn voor meer dan 2000 noteringen in de top 2000! Grootheden als Jimi Hendrix, David Bowie en Aretha Franklin (waarmee de bandleden bevriend waren) zijn er echter vandoor gegaan met de van oorsprong Plôsse nummers om er vervolgens wereldberoemd mee te worden. Jan wil hier natuurlijk het fijne van weten, maar doet bovenal een poging om de band bij elkaar te laten komen voor een réünie. Dit blijkt echter nog een lastige taak aangezien de bandleden elkaar na de break-up meer dan 40 jaar geleden elkaar geen warm hart toedragen.

Mocht het hem desondanks toch lukken om The Allstars op het podium te krijgen, dan zullen zij dit doen tijdens het Allstars Bal op 28 februari vanaf 14.00 uur bij de Oude Heerlijkheid. Uiteraard zal de band dan naast de originele bezetting aangevuld worden met een blazers sectie, (Anne Bongarts, Miko Derks en Julia Coenen ) zangeressen (Silke Verberk en Veerle Cornelissen) en een aantal verrassende gast optredens. Kortom, een middag vol plezier en vertier!

Tot op het Allstars Bal op dinsdag 28 februari vanaf 14.00 uur bij de Oude Heerlijkheid!

The Amazing Allstars Orchestra 28-2-2017